Thursday, August 20, 2009

7. nap Azofra - Santo Domingo de la Calzada 15,2 km




A mai nap elég lazára sikerult, ugyanis nagyon fajt mar a labam, nem tudtam tovabb menni. A mai ut sem volt annyira izgalmas, talán egy dolog, visszatérve a tegnapra, mikor az egyik erdos részen jottunk keresztul nagyon sok mezei nyullal találkoztunk, ma pedig a vadászokkal. Nem is meglepo hogy az emberek valamiért ma sem dolgoztak, talán aug.20.-át unneplik :) Amig beértunk a mai varosunkba Santo Domingoba, olyan érzésunk volt, mintha Afganisztan egyik frontvonalán haladtunk volna keresztul. Rengeteg fegyveres ember, sorétek hevertek szanaszét , folyamatos lovések kísértek minket végig az úton. Úgy látszik csutortokon mindenki nyulra vadászott, mint végulis kiderult. A mai nap pozitívuma még hogy Gina újra velunk van, így hárman vagyunk magyarok újra a sok spanyol kozott. A szallasunk nagyon szep, és 1 euroért tudunk egy órát netezni.

Itt folytatnánk érdekes útitárs rovatunkat: van egy osztrák 40-es férfi akivel sikerult már tobb szálláson is találkozni. Egy erényov szeru vas nyakorv van a nyakában egy lakattal. Csak tippeltunk, hogy miért van ott, és eltaláltuk a valodi okát mint megtudtuk: Santiago de Compostellaig fogja viselni, csak ott veheti le, és a kulcs a barátnojénél lesz aki ott fogja várni :)

Tegnapi nyertesunk, a valószínuleg nikotin mérgezésben szenvedo zarándok férfi, akinek elég alkoholista kinézete is volt, talán a leszokás iránti vágy vezette a caminora, de ez már tegnap Azofrában nem sikerult, ugyanis a kertben eltoltott 35 perc alatt, sikerult 15 szál cigarettát elszivni egy ultében, és mikor este kinéztunk ugyanabban a pózban szívta a kitudja hányadik szálat......

A mai napot a város felfedezésével fogjuk tolteni. Ha minden igaz, tyúkokat és kakasokat tartanak az albergue kertjében, akikbol a templomban is tartanak néhányat! Egy legenda fuzodik a városhoz, ami miatt a csirkéknek ilyen jelentoseguk van: Egy zarándok pár járt egyszer régen erre a fiukkal, akire szemet vetett a helyi fogadós lánya. A fiú visszautasította, ezért a lány lopással gyanusitto meg, es a fiut felakasztottak. Szulei visszautjuk soran talaltak ra, meg mindig a kotelen logott, de elt. Elmentek a helyi birohoz es mondtak neki, hogy el a fiuk. Erre o azt mondta, hogy annyira el csak, mint a tanyerjan a kakas meg a csirke, amiket evett. Erre azok feleledtek es rohangalni kezdtek.

1 comment:

Anonymous said...

sziasztok.birjatok meg?szoljatok ha kell segitseg.megoldjuk.mondjuk megyunk helyettetek tovabb:))most kezdodott a tuzijatek.kriszti tomi