Sunday, August 30, 2009

16. nap Sahagún - León 56,9 km











Mivel meg vannak szamlalva napjaink es eddig egy kicsit kevesebb tavot tudtunk megtenni naponta, mint amennyit szukseges lett volna (Gergo persze mar reg ott lenne, csak az en labam faj mindig ;) ), igy ugy dontottunk, hogy leroviditjuk egy kicsit a tavot es vonatra szallunk.
Reggel kicsit kesobb keltunk, majd kimentunk az allomasra es szerencsenkre hamarosan jott is megfelelo vonat, amivel 40 perc alatt Leónban voltunk. Eleg rossz erzes belegondolni, hogy ez gyalog min. 2 napi tav... De nem voltunk egyeduli zarandokok a vonaton, talalkoztunk egy nemet csapattal is.
León-ban eloszor nezelodtunk egy kicsit, majd megkerestuk a szallast. Itt nagy meglepetesunkre talalkoztunk ismerosokkel, akik vagy nagyon gyorsak voltak vagy ok is valamilyen kozlekedesi eszkozt vettek igenybe.
Delutan ismet csak kimentunk nezelodni. A katedralis gyonyoru, a varos tele turistakkal.
Egy kis szundi utan ugy dontottunk, hogy megkeressuk a helyi Skala aruhazat (El Corte Ingles-nek hivjak es vagy 6 szinten szinte mindent lehet kapni) es veszunk valami meleg holmit, mert mar most is igencsak hidegek a reggelek es 3 napon belul meg kell masznunk egy 1500 meteres hegyet, majd kesobb meg egy hasonlot. Szerencsere sikerrel jartunk es vettunk 2 szeldzsekit, ami remeljuk hasznunkra lesz.
Este meg megkerestunk egy teret, amit irt a konyvunk. Nagyon szep volt, es az volt az erdekessege, a kozepkori templomon kivul, hogy amerre csak neztunk mindenhol ifju hazasokat fotoztak, kameraztak, korulottuk pedig a kakastollas, puccos, belott haju rokonok nezelodtek.

3 comments:

Agoston said...

Jól tettétek, hogy vonatra szálltatok :)

Gergő! A Győr - KISPEST nem szombaton volt, hanem ma este lesz! Megyünk le Győrbe, mivel a tévé nem közvetíti. Amint vége a meccsnek, megy az SMS. Minden jót addig is : )

Anonymous said...

kitartást és érezzétek jól magatokat és tök jó olvasni, amit írsz, úgyhogy írj minden nap sokat!

puszi!

milegabi

Gina said...

napsugarast, kollegak. kukkantsatok ra a mundicamino.comra. erdekes hir a kozepe tajan. amugy villaakarhol vagyok leon es astorga kozott feluton. pusza nektek, nagy drukk megy :)
gina