Tuesday, August 25, 2009

11. nap Burgos - Hornillos del Camino 20,5 km

Burgosban este elmentunk vacsorazni Ginaval es nagyon finom peregrino menut ettunk. Gergo salatat evett, mi pedig valami levest, ami kicsit a tojasleveshez hasonlitott, benne olvadt kenyerdarabokkal. Utana Gergo bolognai tesztat valasztott, mi pedig pisztrangot.

Reggel ketten indultunk utnak, es sajnos delutan kaptuk a hirt Ginatol, hogy elment orvoshoz, aki azt mondta, hogy 2 napig ne maszkaljon, pihentesse a bokajat. Remeljuk, hamarosan jobban lesz es fogunk meg talalkozni valahol.

Burgos utan elkezdodott a Meseta. Egy kicsit tartottunk tole, hiszen azt gondoltuk, hogy itt a hosegen es a kopar tajon kivul nem var rank mas, de szerencsere kellemes, kicsit felhos idoben tudtunk menni. A napi celhoz erkezve megoldodott az ut egyik rejtelye is: mar az elejetol fogva mindenhol locitromokkal volt tele az ut, de lovat nem lattunk. Most kiderult, hogy nem is lorol van szo, hanem harom kis csacsi termeli a citromokat. Ki voltak kotve a falu elejen, hatukon malhakkal, a gazdaik pedig a barban ettek eppen.

Hornillos del Camino egy kis falu, ami olyan mintha megallt volna az ido. Kozepkori utca, hazak, templom, joforman ennyi az egesz. Nagyon nyugodt hely, jot tudtunk pihenni. A Burgosbol indult csapatbol nagyon sokan tovabbmentek, igy itt nem volt tomeg.

Mivel a helyi boltban nem sok minden volt, este ismet etteremben ettunk. Lencselevest, majd Gergo marhasultet, en pedig soros szoszban sult csirket ettem, nagyon finom volt. A desszert flan volt, ami kb karamellas vaniliapuding.

No comments: