Tuesday, August 25, 2009

12. nap Hornillos del Camino - Castrojeriz 21,2 km
















Reggel a vihar csodalatos hangjaira ebredtunk. Szakadt az eso, villamlott es dorgott. Sajnos be is csapott a villam valahova, mert nem mukodott egy jo ideig a kave, meg az udito automata, ezt rajtunk kivul senki nem vette eszre es esznelkul dobaltak az emberek az aprokat az automataba, hogy ujra kivehessek belole, volt aki felvaltatta a nagy penzt azt hitte azzal majd mukodni fog.....

Ugy dontottunk, hogy a szokasosnal egy kicsit kesobb indulunk el, hogy ha mar muszaj is esoben mennunk, legalabb sotet ne legyen. Negyed 8-kor indultunk vegul, es szerencsere addigra elallt az eso. Azt gondoltam, hogy lesz reszunk esoben, de azt soha, hogy pont a mesetan. azt hittem itt majd oriasi hoseg lesz, megsulunk majd. Kb. 6 km-t tehettunk meg, amikor ismet elkezdett esni, pedig elottunk mar lattuk, hogy tisztul. Gyorsan elokaptuk az esokabatokat, amikben igazan jol neztunk ki, kb mint 2 kover batman. Mire beertunk Hontanas varosaba, szerencsere kisutott a nap es le tudtunk ulni uzsonnazni.
A kovetkezo allomas egy regi kolostor romja volt San Antonban. Gyonyoru szep lehetett valamikor es hatalmas, de most mar csak nehany fala all, amik kozott sator-szeruen meg lehet szallni.
Ezutan mar meglattuk a tavolban mai celunkat Castrojeriz-t. Nagyon szep latvany volt a dombon egy varrommal, a toveben pedig egy szep kis varoskaval. A varos fele vezeto uton 2 oreg neni setaltatta a kutyait es cukorkat osztogattak a zarandokoknak.

Erdekes emberekrol ujra :) :

Egy belga hazaspar egy csecsemovel+egy hatalmas babakocsival indult Belgiumbol gyalog. Utoljara Burgosnal lattuk oket egy szantofoldon, ugyanis satraznak, nem mennek be szallasokra. Teljesen nomad eletet elnek, ami foleg ugy erdekes, hogy kisbaba van veluk...

A masik egy kb.hajlektalannak kinezo idos holgy aki egy huzos kocsival+ket kutyaval es egy satorral megy az uton, es estenkent a szantofoldet valasztja o is a taborozashoz.

Vegul de nem utolso sorban a matekos srac, aki minden nap az aktualis szallason delutan megjelenik, egy koteg feladatsorral+egy szamologeppel es neki lat az aktualis temakornek. Egyenlore nem tudjuk eldonteni, hogy esetleg megbukott es az utat buntetesbol csinaltatja vele a csaladja, es meg raadasul 30 km-er utan matekoznia is kell, esetleg zseni a srac, vagy csak a kov. napi etapot szeretne kiszamolni megoldo keplettel. Sajnos ezt mar nem fogjuk megtudni, mert az egyik pihenohelyen lattuk amint a csaladjaval kocsiba ulnek es elvitetik magukat.

2 comments:

Unknown said...

Sziasztok!

Hát igazán érdekes és gyönyörű beszámolókat kapunk, nagyon köszönjük! Annyira örülök, hogy jól érzitek magatokat, kívánom, hogy ez a lelkesedés kitartson végig!!!! Szóval sok-sok jókívánságot küldök innen a mókuskerékből Nektek!

Puszi,
MárkKati

Agoston said...

Remélem nem fogadtátok el a cukrokat... :D