Sunday, August 23, 2009

10. nap Agés - Burgos 22 km

Tegnap este a szallason meg befizettunk vacsorara, most eloszor. Eddig mindig tul ehesek voltunk megvarni a 8-kor kezdodo vacsorat, de most nem volt bolt a faluban es ehesek voltunk nagyon. Megerte varni ra, mert nagyon finom volt. Elso fogaskent salatat kaptunk, amin eloszor kicsit meglepodtunk, mert salataleveleken narancs es olivabogyo volt, megborsozva, olivaolajjal es ecettel. De vegulis nagyon finom volt. Utana hatalmas adag paella kovetkezett, csirkehussal es zoldsegekkel, majd desszertkent fagyit kaptunk. Vacsora utan faradtan doltunk az agyba, a helyi lakosok viszont ekkor kezdtek a bulit. Nem meglepo modon ismet egy fiestaba csoppentunk. Reggel 6-kor meg tartott a disco, termeszetesen pont az ablakunktol nehany meterre voltak a hangfalak. A helyi dj-jovoltabol, betekintest nyerhettunk Bon Jovi korai sikitos-glam korszakaba, az elso 4 album teljes egeszeben elhangzott, a szamok koze azert egy-egy remek spanyol eloadot is elrejtettek, vegulis reggel 6 ig volt ido este 8-tol. Ma reggel 6 kor indultunk, pont akkor amikor a buli befejezodott. A mai nap egy jokora hegymaszassal kezdodott, de megint lathattunk igy egy gyonyoru napfelkeltet. 12 elott valamivel erkeztunk meg a szallasra, igy mar tul vagyunk 219 kilometeren. Gina ujra velunk van, es megyunk ma egyutt vacsorazni. Megneztuk a burgosi katedralist, ami nagyon szep volt.

2 comments:

Anonymous said...

Szia Drága.

Visszajöttem a nyaralásból és az első dolgom volt, hogy elolvassam a beszámolóidat. Annyira örülök, hogy sok sok pozitív élményetek van! Kitartás az elkövetkezendő napokra és kívánom, hogy ilyen nyitottak maradjatok az úton végig.
Millió puszi és várunk haza!

Tündi

N. Zoli said...

Időjárás Burgos környékére:

egy gyenge hidegfront halad át a térségben, mely holnapi nap (aug. 25.) folyamán gyenge esőket okozhat, ezenkívül ködképződés is lehetséges, ami megfelelő szintmagasság mellett jó fotótéma. Az éjszakai hőmérséklet 9 fokig süllyedhet vissza, míg nappal 20-23 fok várható.

A front egy nap alatt elvonul, ezután a nappali hőmérséklet emelkedni fog, a hétvége felé elérheti a 30 fokot is, azonban az éjszakák hűvösek lesznek, 9-12 fok várható.

Jó utat, kitartást meg minden izé!

Zoli