Thursday, August 27, 2009

13. nap Castrojeriz - Frómista 25,5 km





































Castrojeriz-ben delutan ugy dontottunk, hogy megnezzuk a var romjait, ami a varos feletti dombon volt. A legnagyobb hosegben vagtunk neki, mikor a spanyolok nagyban sziesztaznak, es hat jo magasra kellett maszni. De megerte, mert fentrol gyonyoru kilatas volt a kornyekre, lathattuk korben a mesetat.

A vacsora is nagyon jo volt, ugyanis egy holland srac, Richard fozott es meghivott minket, meg az olasz fiut, Claudio-t es finom paradicsomos-hagymas-barackos csirket ettunk rizzsel.

Masnap az utunk ismet a mesetan vezetett keresztul, de szerencsere nem volt most sem olyan hoseg, csak az utolso kb. 1 oraban volt elegge melegunk (itt szeretnem megkoszonni az idojarasjelentest, valoban tapasztaltuk a hidegfrontot, es szivesen vesszuk a kesobbiekben is, most Leon fele fogunk kozeledni :) )

Fromista-ban egy maganszallast valasztottunk, amit egy ut kozben kapott szorolapon lattunk, az utikonyvunkben nem szerepel (mint ahogy jo par mas dolog sem, lassan mar irok egy listat, hogy mit javitsanak a kovetkezo kiadasban :) ) Nagyon szep, teljesen uj albergue, jol esett a tegnapi allapotok utan.

Vacsira tesztat foztem paradicsomszosszal, zoldsegekkel, sonkaval meg sajttal, es mivel eleg nagy lett, megosztottuk egy japan lannyal, akivel mar korabban is aludtunk egyutt. Meselte, hogy tobbszor is jart mar Magyarorszagon, ugyanis idegenvezeto.

2 comments:

Anonymous said...

:)
jovo het vegeig szep ido lesz, nappal kellemes ido lesz, 25 fok vonzaskorzeteben, hetfon elerheti a 30 fokot is, mig ejszaka szokasos 9 fok korulre hul vissza a levego.

szamottevobb csapadek csak jovo pentek-szombat kornyeken varhato, de az sem nez ki most nagyon veszesnek.

es persze Tundi is puszil.

csak ugyesen.

Zoli

Agoston said...

Anya: Juditkám! Olyan ínycsiklandozó a recepted, hogy el is készítettem vacsorára, de biztos a tied jobban sikerült :) Gergőnek is sok puszi!