Tuesday, September 22, 2009

32. nap Madrid - Budapest







Reggel aztán végképp sokáig, 10-ig ki se másztunk az ágyból. Utána megbeszéltük a recepcióssal, hogy ott hagyjuk a cuccunkat és délután visszajövünk érte.
A városi élet örömeit élvezve ismét a McDonaldsban ettünk, majd folytattuk a nézelődést.
A királyi palotát akartuk megnézni, de sajnos csak kívülről sikerült, mert pont most nem lehetett bemenni valami rendezvény miatt. A katedrálist azért sikerült megnézni belül is. Utánba a Debod templomhoz mentünk, ami egy ókori egyiptomi templom egy gyönyörű parkban. Egyiptom egész egyszerűen odaajándékozta Spanyolországnak, miután segítettek megmenteni a műemlékeket az árvíztől.
Sokat sétáltunk a nagy bevásárlóutcán, a Gran Via-n is, ahol hihetetlen tömeg volt már reggel 10-től fogva. Mindenhol csak hömpölyögtek az emberek, és persze mindenki vásárolt. Nem tudom, itt senki nem dolgozik vagy ennyi turista van? A végén egy kicsit már sok is volt, annyira nagy és zsúfolt ez a város, visszavágytunk vidékre.
Ellátogattunk abba az utcába is, ahol még érkezésünkkor láttuk este az utcalányokat. Na ők fényes nappal is nyomták az ipart, a rendőrök pedig ott sétáltak melletük, úgy tűnt ez így természetes.
Közben Gina is írt, hogy megérkezett, ő repülővel jött délelőtt. Időben lefoglalta a jegyét, így olcsóbb volt a vonatnál is. Mi is nézegettük útközben a jegyárakat és lett is volna kedvező, de még az út vége fele se mertük lefoglalni, mert mi van ha közbejön valami....
Ginával még csöveztünk egy kicsit, aztán elindultunk a repülőtérre. Itt találkoztunk Bíborral és Rékával is, aztán Gergő leült, a lányokkal meg beszabadultunk a duty free shop smink és parfümrészlegére.
Hamar eltelt az idő az indulásig, aztán a repülőút sem volt hosszú és már landoltunk is Budapesten, várt minket a valóság....
Éjjel egy körül érkeztünk haza, Gergő pedig már aznap reggel kelhetett 6-kor és mehetett dolgozni....

No comments: