Tuesday, September 22, 2009

30. nap Finisterre - Santiago






Reggel végre sokáig aludtunk! Úgy gondoltuk, hogy majd csak délután megyünk vissza, addig még elszórakozunk itt és persze megnézzük a világvégét.
Az időjárás egy kicsit másképp gondolta. Arra keltünk ugyanis, hogy hatalmas köd borít mindent, a szomszéd házat se látni rendesen, és olyan volt egy kicsit mintha tél lenne, nem is nyár. Először nem tudtuk mi legyen, de aztán úgy döntöttünk, hogy ha már itt vagyunk, ilyen időben is kigyaloglunk a világ végére, azaz a világítótoronyhoz.
Kb 3 km-re volt a várostól a világítótorony. Igazi világvége hangulatot termetett a hatalmas köd, de a szép kilátásról így sajnos lemaradtunk. De legalább van még egy okunk, hogy visszatérjünk egyszer.
Mivel ez a rövid táv már meg sem kottyant nekünk, visszaértünk a déli buszhoz, amire már hatalmas tömegek vártak. Újonan érkezőként mi beálltunk a sor végére, de a később érkező külföldiek mintha nem ismerték volna a sor fogalmát, rögtön mentek valahova előbbre. Később aztán megjárták, mert a busz úgy állt be, hogy mi kerültünk jó helyzetbe. De a többiek leszállni sem hagyták a megérkezett utasokat, tömködték be rögtön a holmijukat a csomagtartóba és kivették a megérkezőkét. A buszról Bíbor szállt le, megint nagyon örültünk egymásnak.
Santiagoba érkezésünk után úgy döntöttünk, hogy megvesszük estére a vonatjegyet. Gergő kiszúrt egy buszt, amivel sikerült eljutnunk az állomáshoz, ahonnan aztán azért gyalog mentünk be a belvárosba. Közben még reggel kaptuk a hírt Ginától, hogy megérkezett és találkoztunk a katedrálisnál. Együtt töltöttük a nap hátralévő részét. Fél 11-kor indult a vonatunk, addig csöveznünk kellett.
Nagyon sok zarándok várt a vonatra, furcsa érzés volt, hogy most már mindenki megy haza, és tényleg vége.

No comments: