Tuesday, September 22, 2009

31. nap Santiago - Madrid













10 órás vonatúttal jutottunk el Madridba. Ez eleve elég sok, de ennyi gyaloglás után szerintem még nehezebb volt nyugton maradni. Azért egy picit sikerült aludnunk. Madridban ismét 4 órányi csövezés várt ránk, délben tudtuk elfoglalni a neten lefoglalt szállásunkat.
Megnéztük ezalatt a Park de Retiro-t, a Cibeles-t, a Prado épületét, majd elindultunk megkeresni a hotelt. Rendes térképünk nem volt, ugyanis sehol nem árultak. Szerencsére mikor jöttünk eltettem a kis térképet, amit a hotelben adtak, azzal próbáltunk boldogulni.
A hotelben aztán pihentünk egy kicsit majd indultunk várost nézni.
Először persze a Real Madrid stadionját vettük célba, amit Gergő talán jobban várt, mint az út bármely más részét. Végigmentünk az egész stadionon, ültünk a kispadon és voltunk a vendégöltözőben is. Puskás Ferenc nagy sztár itt, van egy külön fal is neki, meg egy csomó más helyen is megemlékeznek róla.
A stadiontúra után elkezdett esni az eső, bújkáltunk egy kicsit, majd mikor elállt a metróba menekültünk. Elmentünk a szállásunkhoz, hogy keressünk a környéken valami kaját. Közben megint esni kezdett, így az épp feltűnő McDonaldsba menekültünk. Hatalmas zuhi volt, de utána szerencsére újra kisütött a nap és folytathattuk a város felfedezését.
Egy téren hatalmas tömegre lettünk figyelmesek, meg mentőkre, rendőrautókra. Este aztán láttuk a híradóban (bizony itt már tévénk is volt!), hogy egy nő megszült az autójában, azért volt a nagy felhajtás.
Este aztán már a hazautat várva feküdtünk le aludni...

No comments: